Isolatie en energiezuinige oplossingen

De subsidieregeling ondersteunt Drentse ondernemers in het verlagen van hun energiekosten. Dit kan bijvoorbeeld door het (beter) isoleren van wanden, gevels of daken, de aanschaf van energiezuinige verlichting, ventilatie en verwarming of het toepassen van slimme en energiezuinige toepassingen om onnodig energieverbruik te voorkomen. Een compleet overzicht van de maatregelen die in aanmerking komen voor de subsidie staat op de website van SNN. Drentse ondernemers kunnen voor maximaal 40% van de kosten een subsidie aanvragen. De aanvrager kan maximaal € 30.000,- ontvangen.

Kijk op de website van de Provincie Drenthe voor meer informatie.

Ander nieuws

Energielening Collectieven beschikbaar bij Energiefonds Drenthe

Vanaf 12 juni 2024 kunnen energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) gebruik maken van een lening van het Energiefonds Drenthe voor hernieuwbare energieprojecten. De ‘Energielening Collectieven’ is beschikbaar voor lokale energie-initiatieven tot een bedrag van 200.000 euro. Deze lening is aan te vragen voor projecten waarvoor de aanvrager al eerder een SCE- of een SDE-subsidie heeft ontvangen.

Maatschappelijke Energielening tegen 0% rente

Sinds kort is het Energiefonds Drenthe uitgebreid met een vierde financieringsvorm. De Maatschappelijke energielening is een renteloze lening bestemd voor maatschappelijke organisaties die beschikken over eigen vastgoed of accommodatie en die willen investeren om dit te verduurzamen d.m.v. energiebesparing en/of duurzame energie-opwek.

Energiefonds Drenthe: Nieuwsbrief #5

In de eerste nieuwsbrief van 2023 leest u alles over de renteloze Maatschappelijke Energielening, de Financieringstafel Drenthe en vertelt ElecHydro over het maken van groene Energie.