image description

Energie Lening Drenthe

De Energie Lening Drenthe is bedoeld voor bedrijven, organisaties en instellingen die willen investeren in maatregelen m.b.t. energiebesparing, duurzame opwek en circulaire economie.

Kom ik in aanmerking?

image description

Het betreft een investering binnen een bedrijf of instelling in de provincie Drenthe

image description

De financiering ligt tussen de €5.000 en €50.000 en bedraagt maximaal 70% van de totale investering

image description

De maatregel draagt bij aan de klimaatdoelstelling van de provincie Drenthe.

Hoe werkt de lening

De Energie Lening Drenthe is bedoeld om het voor Drentse ondernemers, verenigingen en sportclubs gemakkelijker te maken om te investeren in o.a. energiebesparende en/of energie-opwekkende maatregelen die door vermindering van CO2-uitstoot aantoonbaar bijdragen aan de klimaatdoelstelling van de provincie Drenthe.

Kosten besparen door te investeren
Wanneer u investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, een warmtepompinstallatie of een energiezuinig led-verlichtingssysteem zullen uw energiekosten direct lager worden en maakt u uw bedrijf toekomstbestendig. Daarnaast is de financiering ook te gebruiken voor een waterstofauto, asbestverwijdering in combinatie met zonnepanelen of een duurzaam (isolerend) sedumdak. 

Hoe de lening aan te vragen
Dit doet u door het aanvraagformulier in te vullen en een recente offerte te uploaden. Wij nemen uw aanvraag dan binnen 3 werkdagen in behandeling. Wanneer wij van u de getekende documenten retour hebben ontvangen wordt het financieringsbedrag 6 maanden voor u gereserveerd. In deze periode kunt u de installatie laten plaatsvinden. Na installatie mailt u ons de eindfactuur met een foto van het eindresultaat en dan zullen wij z.s.m. het financieringsbedrag naar uw rekening overmaken. Een maand later start dan de automatische incasso van rente en aflossing.

Voor het afsluiten van de financiering rekenen wij geen afsluitkosten.

Uitgelicht

Hoveniersbedrijf Curatio

Als hoveniersbedrijf zo duurzaam mogelijk werken. Dat is het doel van Joost Timmer van Curatio Group BV in Dalen. Om dat doel te bereiken is het gereedschap op fossiele brandstoffen vervangen door elektrisch gereedschap.

Rente

De rentes van de Energie Lening Drenthe worden periodiek vastgesteld en verminderd met een rentekorting.

  • 2,75%

    5 jaar

    Wanneer u kiest voor een looptijd van 5 jaar dan betaalt u 2,75% rente

  • 4%

    10 jaar

    Wanneer u kiest voor een looptijd van 10 jaar dan betaalt u 4% rente.

Technieken uitgelicht

Groene daken

Een groen dak werkt verkoelend op de omgeving, reduceert fijnstof en houdt het regenwater langer vast. Het is tevens isolerend, daardoor zal er in de zomer in een bedrijfspand minder gekoeld hoeven te worden en houdt het in de winter de warmte vast.

Zon voor Asbest

De lening kan worden gebruikt voor asbestsanering en dakrenovatie als er op hetzelfde dak zonnepanelen worden geplaatst en de kosten voor asbestsanering en dakvervanging maximaal 1/3 van de investering bedraagt.