image description

Energie Lening Drenthe

De Energie Lening Drenthe is bedoeld om voor Drentse bedrijven en instellingen de drempel voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, een warmtepompinstallatie of een energiezuinig ledverlichtingssysteem te verlagen.

Kom ik in aanmerking?

image description

Het betreft een investering binnen een bedrijf of instelling in de provincie Drenthe

image description

De financiering ligt tussen de €5.000 en €50.000 en bedraagt maximaal 75% van de totale investering

image description

De te gebruiken technologie komt voor in de Energielijst 2020 van RvO met uitzondering van categorie C en G

Hoe werkt de lening

De Energie Lening Drenthe is bedoeld om voor Drentse ondernemers, verenigingen en sportclubs de aanschaf van energiebesparende en/of energie-opwekkende maatregelen gemakkelijker te maken. De lening is aan te vragen voor technieken genoemd in de Energielijst 2020 van RvO met uitzondering van categorie C en G.

Kosten besparen door te investeren
Wanneer u investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, een warmtepompinstallatie of een energiezuinig led-verlichtingssysteem zullen uw energiekosten direct lager worden en maakt u uw bedrijf toekomstbestendig. Daarnaast is de financiering ook te gebruiken voor een waterstofauto, asbestverwijdering in combinatie met zonnepanelen en een duurzaam (isolerend) sedumdak. 

Hoe de lening aan te vragen
Dit doet u door het aanvraagformulier in te vullen en een recente offerte te uploaden. Wij nemen uw aanvraag dan binnen 3 werkdagen in behandeling. Wanneer wij van u de getekende documenten retour hebben ontvangen wordt het financieringsbedrag 6 maanden voor u gereserveerd. In deze periode kunt u de installatie laten plaatsvinden. Na installatie mailt u ons de eindfactuur met een foto van het eindresultaat en dan zullen wij z.s.m. het financieringsbedrag naar uw rekening overmaken. Een maand later start dan de automatische incasso van rente en aflossing.

Voor het afsluiten van de financiering rekenen wij geen afsluitkosten.

Uitgelicht

De Sportschool Emmen

Richard Moorman van de Sportschool in Emmen wilde zijn bedrijf energieneutraal maken. Hij installeerde een warmtepomp en elektrische doorstroomapparaten om het water en de ruimten te verwarmen. De verwarming wordt aangevuld met infrarood radiatoren. De gasaansluiting is uit het gebouw verdwenen want alles draait op elektriciteit. De 40.000 kWh die daarvoor nodig is wordt opgewekt met de zonnepanelen die op het dak liggen.

Rente

De rentes van de Energie Lening Drenthe worden periodiek vastgesteld en verminderd met een rentekorting.

  • 1%

    5 jaar

    Wanneer u kiest voor een looptijd van 5 jaar dan betaalt u 1% rente

  • 1,5%

    10 jaar

    Wanneer u kiest voor een looptijd van 10 jaar dan betaalt u 1,5% rente.

Technieken uitgelicht

Waterstofauto

Ondernemers kunnen voor de aanschaf van éénn of meerdere waterstofauto’s een lening aanvragen. De financiering is maximaal 75% van de investering en niet meer dan €150.000,-

Groene daken

Een groen dak werkt verkoelend op de omgeving, reduceert fijnstof en houdt het regenwater langer vast. Het is tevens isolerend, daardoor zal er in de zomer in een bedrijfspand minder gekoeld hoeven te worden en houdt het in de winter de warmte vast.

Zon voor Asbest

De lening kan worden gebruikt voor asbestsanering en dakrenovatie als er op hetzelfde dak zonnepanelen worden geplaatst en de kosten voor asbestsanering en dakvervanging maximaal 1/3 van de investering bedraagt.