Een grote groep Drentse bedrijven heeft in de afgelopen jaren een SDE-subsidie ontvangen voor zonnepanelen. Met de SDE-subsidie krijgen zij geld voor elke kWh die door de zonnepanelen wordt opgewekt. Een deel van deze bedrijven heeft echter nog geen zonnepanelen laten installeren ondanks dat dit geld voor hen beschikt is. 

Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) en de Drentse Energie Organisatie willen deze ondernemers helpen met kennis en financiering om eventuele barrières weg te nemen. Bedrijven kunnen bij vragen contact opnemen met Bienke Venema van IBDO op bienke@ikbendrentsondernemer.nl of met Guido Hoek op g.hoek@drentseenergie.org. 

Ander nieuws

Subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB bijna open

Drentse ondernemers kunnen vanaf 28 februari subsidie aanvragen om hun energielasten te verlagen. Ben jij een Drentse mkb-ondernemer? En wil je aan de slag met het besparen van energie in jouw bedrijf? Dan kun je vanaf 28 februari 2023 gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing Drents MKB van de provincie Drenthe. Bereid nu alvast voor en dien op 28 februari een aanvraag in bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Maatschappelijke Energielening tegen 0% rente

Sinds kort is het Energiefonds Drenthe uitgebreid met een vierde financieringsvorm. De Maatschappelijke energielening is een renteloze lening bestemd voor maatschappelijke organisaties die beschikken over eigen vastgoed of accommodatie en die willen investeren om dit te verduurzamen d.m.v. energiebesparing en/of duurzame energie-opwek.

Energiefonds Drenthe: Nieuwsbrief #5

In de eerste nieuwsbrief van 2023 leest u alles over de renteloze Maatschappelijke Energielening, de Financieringstafel Drenthe en vertelt ElecHydro over het maken van groene Energie.