Een grote groep Drentse bedrijven heeft in de afgelopen jaren een SDE-subsidie ontvangen voor zonnepanelen. Met de SDE-subsidie krijgen zij geld voor elke kWh die door de zonnepanelen wordt opgewekt. Een deel van deze bedrijven heeft echter nog geen zonnepanelen laten installeren ondanks dat dit geld voor hen beschikt is. 

Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) en de Drentse Energie Organisatie willen deze ondernemers helpen met kennis en financiering om eventuele barrières weg te nemen. Bedrijven kunnen bij vragen contact opnemen met Bienke Venema van IBDO op bienke@ikbendrentsondernemer.nl of met Guido Hoek op g.hoek@drentseenergie.org. 

Ander nieuws

Wind en zon verduurzamen biologisch melkveebedrijf Nijstad

Na de aanschaf van zonnepanelen en een melkrobot investeerde melkveehouder Henk Nijstad onlangs in een kleinschalige windmolen.

Gebouw Ultraware Assen nog duurzamer met de Energielening Drenthe

Ultraware Assen verduurzaamd haar pand nog verder door met behulp van de Energielening Drenthe 138 zonnepanelen te installeren.

8 oktober 2020 Webinar "Rijden op Waterstof in Drenthe"

Tijdens dit Webinar informeren wij Drentse ondernemers over de mogelijkheden voor het rijden op waterstof. Aan de orde komen de vulpunten, welke auto's er zijn er en wat is het financiële plaatje. Klik verder en meld u aan met de link.