Toen Ultraware Assen haar pand ging verbouwen in 2014 zijn er in verschillende fasen allerlei duurzame en energiebesparende maatregelen toegepast.

Zo is een warmtepomp geplaatst voor verwarmen en koelen en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Een deel van het pand is extra geïsoleerd, er is overal LED-verlichting aangebracht en de stopcontacten en lichten worden uitgeschakeld als er niemand in een bepaalde ruimte is. Als buiten werktijd niemand in het pand is wordt alles wat uit kan automatisch uitgeschakeld. Verder rijden de medewerkers voornamelijk op waterstof of elektrisch.

Nu zijn er met behulp van de eenvoudig aan te vragen Energielening Drenthe van de Drentse Energie Organisatie 138 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. De panelen wekken zo’n 40.000 kWh per jaar op en kunnen een groot deel van het stroomverbruik afdekken.

 

Ander nieuws

Subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB bijna open

Drentse ondernemers kunnen vanaf 28 februari subsidie aanvragen om hun energielasten te verlagen. Ben jij een Drentse mkb-ondernemer? En wil je aan de slag met het besparen van energie in jouw bedrijf? Dan kun je vanaf 28 februari 2023 gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing Drents MKB van de provincie Drenthe. Bereid nu alvast voor en dien op 28 februari een aanvraag in bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Maatschappelijke Energielening tegen 0% rente

Sinds kort is het Energiefonds Drenthe uitgebreid met een vierde financieringsvorm. De Maatschappelijke energielening is een renteloze lening bestemd voor maatschappelijke organisaties die beschikken over eigen vastgoed of accommodatie en die willen investeren om dit te verduurzamen d.m.v. energiebesparing en/of duurzame energie-opwek.

Energiefonds Drenthe: Nieuwsbrief #5

In de eerste nieuwsbrief van 2023 leest u alles over de renteloze Maatschappelijke Energielening, de Financieringstafel Drenthe en vertelt ElecHydro over het maken van groene Energie.