Toen Ultraware Assen haar pand ging verbouwen in 2014 zijn er in verschillende fasen allerlei duurzame en energiebesparende maatregelen toegepast.

Zo is een warmtepomp geplaatst voor verwarmen en koelen en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Een deel van het pand is extra geïsoleerd, er is overal LED-verlichting aangebracht en de stopcontacten en lichten worden uitgeschakeld als er niemand in een bepaalde ruimte is. Als buiten werktijd niemand in het pand is wordt alles wat uit kan automatisch uitgeschakeld. Verder rijden de medewerkers voornamelijk op waterstof of elektrisch.

Nu zijn er met behulp van de eenvoudig aan te vragen Energielening Drenthe van de Drentse Energie Organisatie 138 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. De panelen wekken zo’n 40.000 kWh per jaar op en kunnen een groot deel van het stroomverbruik afdekken.

 

Ander nieuws

IBDO en DEO starten project “Verzilver uw SDE”

Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) en de Drentse Energie Organisatie kunnen met hun kennis en financieringsmogelijkheden Drentse ondernemers helpen met het realiseren van hun SDE+ project.

8 oktober 2020 Webinar "Rijden op Waterstof in Drenthe"

Tijdens dit Webinar informeren wij Drentse ondernemers over de mogelijkheden voor het rijden op waterstof. Aan de orde komen de vulpunten, welke auto's er zijn er en wat is het financiële plaatje. Klik verder en meld u aan met de link.

Eerste panelen zonnepark Vloeivelden Hollandia

In Nieuw-Buinen wordt een combinatie gemaakt van zonnepanelen en waterbuffer. De Drentse Energie Organisatie leverde een bijdrage in de ontwikkelfase van dit project dat aan 35.000 huishoudens stroom gaat leveren.