Webinar "Rijden op waterstof in Drenthe" op donderdag 8 oktober van 16.00 uur tot 17.00 uur aanmelden via https://www.streampool.nl/webinars/webinar-waterstof-provincie-drenthe

PROGRAMMA:

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra heet u welkom en vervolgens wordt u onder leiding van moderator Wilma Nabring bijgepraat. Sprekers Detmar Ypma, Chris van Dijk en Guido Hoek nemen u mee in:

·       de ontwikkeling van vijf waterstofvulpunten in Drenthe;
·       welke waterstofauto's u kunt rijden; 
·       de financieringsmogelijkheden voor aanschaf van een waterstofauto.

SPREKERS:

Detmar Ypma is door OrangeGas als projectmanager en kwartiermaker aangesteld om een netwerk van H2 tankstations in Drenthe te realiseren. Hij vertelt waar de waterstoftankstations komen in Drenthe en wat er komt kijken bij de locatiekeuze voor de waterstoftankstations.
OrangeGas bouwt deze stations in samenwerking met Resato om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. OrangeGas ziet waterstof als een logische aanvulling op het assortiment.

Chris van Dijk is senior beleidsadviseur Duurzame mobiliteit bij RAI Vereniging, de belangenbehartiger voor de mobiliteitsindustrie. Chris is binnen RAI Vereniging verantwoordelijk voor tal van thema’s die raken aan duurzame mobiliteit en medeoprichter van het Nationale H2Platform. Hij is al jaren actief om de uitrol van waterstof en elektrisch rijden te versnellen en vertelt u meer over het rijden in een waterstofauto, welke waterstofauto's er zijn en welke eraan komen.

Guido Hoek is fondsmanager van de Drentse Energie Organisatie, het energiefonds van de provincie Drenthe. Hij informeert u over de verschillende financieringsopties voor de aanschaf van een of meerdere waterstofauto’s en over de fiscale regelingen die van toepassing zijn. Op basis van deze informatie laat hij u zien wat het rijden op waterstof kost.

 

Ander nieuws

Subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB bijna open

Drentse ondernemers kunnen vanaf 28 februari subsidie aanvragen om hun energielasten te verlagen. Ben jij een Drentse mkb-ondernemer? En wil je aan de slag met het besparen van energie in jouw bedrijf? Dan kun je vanaf 28 februari 2023 gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing Drents MKB van de provincie Drenthe. Bereid nu alvast voor en dien op 28 februari een aanvraag in bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Maatschappelijke Energielening tegen 0% rente

Sinds kort is het Energiefonds Drenthe uitgebreid met een vierde financieringsvorm. De Maatschappelijke energielening is een renteloze lening bestemd voor maatschappelijke organisaties die beschikken over eigen vastgoed of accommodatie en die willen investeren om dit te verduurzamen d.m.v. energiebesparing en/of duurzame energie-opwek.

Energiefonds Drenthe: Nieuwsbrief #5

In de eerste nieuwsbrief van 2023 leest u alles over de renteloze Maatschappelijke Energielening, de Financieringstafel Drenthe en vertelt ElecHydro over het maken van groene Energie.