Door de aanschaf van een melkrobot is er een continue vraag naar elektriciteit in het bedrijf. Waren er met de melkmachine nog een paar piekmomenten, nu is het verbruik constant. Om deze vraag op te vangen liggen er 120 zonnepanelen op het dak die per jaar 25.000 kWh opwekken.

Sinds kort staat er ook een kleine windmolen op het terrein die zo'n 26.000 kWh per jaar opwekt. Hiermee kan Nijstad zijn bedrijf volledig van duurzame energie voorzien, ook op de momenten dat er geen zon is. 

Ander nieuws

Gebouw Ultraware Assen nog duurzamer met de Energielening Drenthe

Ultraware Assen verduurzaamd haar pand nog verder door met behulp van de Energielening Drenthe 138 zonnepanelen te installeren.

IBDO en DEO starten project “Verzilver uw SDE”

Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) en de Drentse Energie Organisatie kunnen met hun kennis en financieringsmogelijkheden Drentse ondernemers helpen met het realiseren van hun SDE+ project.

8 oktober 2020 Webinar "Rijden op Waterstof in Drenthe"

Tijdens dit Webinar informeren wij Drentse ondernemers over de mogelijkheden voor het rijden op waterstof. Aan de orde komen de vulpunten, welke auto's er zijn er en wat is het financiële plaatje. Klik verder en meld u aan met de link.